posamezniki

Če ste se odločili za spremembo, pa naj bo to osebnostna rast ali premostitev težave, je eden prvih korakov ta, da pogledate vase, pridete v stik s svojimi željami in si postavite cilje, ki bi jih radi dosegli.

 

Ko se odločite za psihosocialno svetovanje, se odločite za spremembo, za opustitev neučinkovitih pristopov do težav, torej za pot rasti.

 

Včasih preidejo ljudje na svetovanje  zato, ker trdno verjamejo, da jim drugi ali pa življenje niso dali tistega, do česar so bili upravičeni. Zaradi tega se počutijo slabo in prizadete. Včasih se za ta korak odločijo zaradi različnih stresnih dogodkov, kot so rojstvo otroka, ločitev, smrt bližnjega ali pa zaradi neke spremembe, ki je v njih sprožila močne reakcije. Svetovanje tako postane priložnost za vzpostavitev novega ravnovesja, ki v sedanjosti postavlja temelje za boljšo prihodnost, za katero je značilna večja zavest, samospoznavanje in osebnostna rast.

 

Zahvaljujoč odnosu s svetovalko, za katero je značilno kompetentno poslušanje brez sodb, boste lahko predelali osnovne konflikte in razumeli neučinkovite mehanizme, ki jih uporabljate pri svojem delovanju. Na svetovanju boste spoznali nove veščine, ki vam bodo pomagale pri spopadanju z vsakodnevnimi izzivi. In to je ključ do zadovoljstva s samim seboj in posledično do bolj polnega življenja.

KONTAKTIRAJTE ME