PARTNERSKA OBRAVNAVA

Včasih se eden ali kar oba partnerja znajdeta pred težavo, ki se na prvi pogled ne zdi rešljiva. Morda gre za nerazumevanje, odtujitev, za skok čez plot ali kaj drugega. Postavljena sta pred izziv: kako naprej?

 

Vsi poznamo tisto: »… in potem sta srečno in zadovoljno živela do konca svojih dni.« Ja, mogoče res. Prepričana pa sem, da sta za srečo in zadovoljstvo nekaj naredila.

 

Navadno imata partnerja na začetku zveze več časa drug za drugega, pogosteje si izkazujeta ljubezen in sta si bolj naklonjena. Po določenem času se partnerja odločita za življenje skupaj, družino obogatita z otroki, včasih se jima pridružijo še hišni ljubljenčki. Časa za izkazovanje naklonjenosti drugemu je manj, večkrat sta utrujena in brez energije in začneta se odtujevati. Če tega ne opazita pravočasno, začne odnos usihati.

 

Kdaj poiskati pomoč?
Pari, ki doživljajo trenutke sprememb in kriz, morda čutijo potrebo po razumevanju težav, ki jih doživljajo in želijo osmisliti svoje slabo počutje. Eden pomembnejših ciljev partnerske obravnave je zavedanje odnosa in komunikacije med partnerjema. Med srečanji partnerja tudi prepoznata dejavnike, ki prispevajo k ustvarjanju in povečevanju krize.

 

Namen partnerske obravnave ni obvladovanje krize v obstoječih razmerah s ponavljanjem že obstoječih vzorcev, ampak ta, da postavita nove, učinkovitejše načine sodelovanja, ki bodo temeljili na znanju in razumevanju partnerja ter na sprejemanju prednosti in slabosti vsakega.

 

Svetovanje za pare lahko torej pomaga pri prepoznavanju novih komunikacijskih veščin, ki spodbujajo dobro počutje v življenju v dvoje.

KONTAKTIRAJTE ME