sara černe

Sem Sara Černe, mag. psihosocialne pomoči. V Novi Gorici izvajam psihosocialno svetovanje za mladostnike,  odrasle, za pare in družine. Organiziram skupinska srečanja in delavnice na temo duševnega zdravja in komunikacije. Sem članica KVS Slovenije. Svetovanje izvajam po kognitivno-vedenjski metodi, najpogosteje v kombinaciji s sprostitvenimi tehnikami ali čuječnostjo. Svoja znanja redno dopolnjujem z izobraževanjem v Sloveniji in v tujini.

 

Kot vsak izmed nas tudi jaz živim v kar nekaj vlogah, ki sem jih izbrala. Pa ne naenkrat, da se razume! To je vloga žene, mame in hčerke, pevke, občasno vloga vaditeljice telovadbe za najbolj zagrizene sovaščanke. Rada sem v vlogi tekačice in v vlogi bralke. Sem v vlogi gledalke filmov in gledaliških predstav in poslušalke vse vrste glasbe. No, skoraj vse. In rada sem v vlogi prijateljice in sosede, saj mi sproščujoči pogovori velikokrat pobožajo dušo. Znajdem se tudi v vlogi vrtnarke, gospodinje, sprehajalke psa, popotnice, in še bi lahko naštevala. V nekaterih vlogah bolj, v drugih pa manj uživam.

a

Že kot otrok sem se spraševala, kaj je tisto, kar nas vodi v življenju in kaj tisto, kar nam narekuje, kako se obnašamo in kako čutimo. Temu zanimanju in želji navkljub me je po končani gimnaziji pot vodila v ekonomske vode, zato sem dokončala univerzitetni študij ekonomije in na tem področju delovala več let. Po tem, ko sem postala mama, sem dobila možnost, da na svet ponovno pogledam skozi otroške oči. V zavest mi je po dolgem času prišla že pozabljena želja, da bi delala z ljudmi in jim predala vsaj del energije in optimizma, ki ju občutim. Odločila sem se in se vpisala na študij psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani, ki sem ga ob prihodu tretjega otroka po treh letih prekinila. Kasneje sem zaključila podiplomski študij na Fakulteti za uporabne družbene študije, smer Psihosocialna pomoč. Z otroki sem kot prostovoljka delala v Kriznem centru v Novi Gorici. Zdaj se ukvarjam s svetovanjem po kognitivno-vedenjski metodi, v proces pa vključujem tudi elemente drugih pristopov, če presodim, da je to koristno za klienta.

a

Med delom se dodatno izobražujem doma ter v tujini in se spoznavam z novimi tehnikami psihosocialnega svetovanja. Posebno blizu mi je tako imenovani tretji val kognitivno-vedenjskega svetovanja, ki na nežen in prijeten način sprejme človeka z vsemi prednostmi in slabostmi.

a

Iz izkušenj vem, da je spreminjanje sebe ena najtežjih nalog, ki si jih zadamo. Če pa to počnemo zato, da se bomo počutili bolje in da bomo uživali življenje, je marsikateri izziv, pred katerim se znajdemo, lažje premagljiv. Vsak sam zase najbolje ve, kdo je in kako se želi spremeniti, kaj doseči. Moja vloga na tej vaši poti je, da vas vodim skozi proces samospoznavanja in spreminjanja ter da vam ponudim veščine, s katerimi si boste v življenju lahko sami pomagali, ko boste postavljeni pred nov izziv.

a

Verjamem v to, da je za korak naprej potrebna iskrenost. Do sebe.

kontaktirajte me