SKUPAJ ZA DUŠEVNO ZDRAVJE

Predstavitev pod arkadami Mestne občine Nova Gorica

 

19. in 20. 10. 2021 od 14h do 17h

 

 

V okviru preventivnega programa Mladinskega centra Nova Gorica pod imenom Skupaj za duševno zdravje, se bomo različne nevladne organizacije, javni zavodi in posamezniki, ki skrbimo za preventivo in nudimo pomoč pri ohranjanju dobrega duševnega zdravja na Goriškem, predstavili pod arkadami Mestne občine Nova Gorica.

Vabljeni!

SEM NAJSTNIK. IN NI MI VSEENO.

Predavanje preko Zoom povezave

 

7. 10. 2021 ob 18h

 

Med predavanjem bomo na enostaven in praktičen način pojasnili, za kaj pravzaprav gre pri samopodobi. Kaj lahko sami storite, da se boste videli v lepši in boljši luči.

 

Pogledali bomo, kateri dejavniki vplivajo na samopodobo. Kaj pomeni, če se soočate s tesnobo, zakaj se zmedete, ko se pogovarjate z neznancem, ali vam je neprijetno, ko se približate gruči ljudi.

 

Zanimalo nas bo, kaj pove praznina, ki jo včasih čutite v sebi, in zakaj se tako težko spravite k učenju.

 

Zakaj se radi odmaknete od staršev, čeprav veste, da vas imajo radi, in kaj narediti v primeru, ko si želite družbe vrstnikov, pa si ne upate pristopiti. S strankami pogosto ugotavljamo, da se mladi počutite nerazumljene oz. drugačne od vseh drugih. Na predavanju bomo iskali odgovore tudi na ta vprašanja.

 

Izvedeli boste, kaj lahko sami storite za izboljšanje samopodobe, in spoznali nekaj tehnik, s katerimi si boste pri tem pomagali.

 

Zmorem, če to verjamem

Počitniški tabor

 

17. 7. 2021 – 21. 7. 2021

Kliknite na zgornjo povezavo in si poglejte vabilo na počitniški tabor z naslovom Tabor za celostni razvoj in krepitev otrokovih potencialov za mlade od 11. do 14. leta. Na taboru bo poudarek na gradnji samopodobe. Otroci bodo skozi igro, športne aktivnosti, pisanje zgodb in pogovore spoznavali svoja čustva, vrednote, sposobnosti in svoje slabosti.

 

Poleg samospoznavanja bodo razvijali tudi empatijo. V današnjem svetu, ki uspešnost, tekmovalnost in individualnost prikazuje skoraj kot preživetvene lastnosti, je empatija še kako dragocena. Posamezniku daje občutek, da ostalim ni vseeno zanj. In tudi to je pomemben korak k boljši samopodobi.

KONTAKTIRAJTE ME